17/11/2011 | Particulieren doen meer beroep op een vastgoedkantoor

Steeds minder particulieren verkopen zelf hun huis. Er worden steeds meer vastgoedkantoren ingeschakeld. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die bevestigt dat de geleverde inspanningen van de Belgische vastgoedmakelaars hun effect niet missen.
"Terwijl de administratieve rompslomp alleen maar toeneemt, de wetgeving enkel complexer wordt en de illegale praktijken consequent worden aangepakt, wint de vastgoedmakelaar aan vertrouwen," zegt Luc Machon, voorzitter van het BIV. "Onze jarenlange doorgedreven professionalisering begint ontegensprekelijk zijn vruchten af te werpen."
De detailstudie kan volgens het BIV als een positief signaal beschouwd worden voor de Belgische vastgoedmakelaars. Zo blijkt dat bijna 40% van de mensen die tussen 2009 en 2011 een woning kochten of huurden, daarvoor bij een vastgoedmakelaar passeerde. Tel daar nog eens 10% particulieren bij die via een projectontwikkelaar werkte, en u kan concluderen dat de helft van de Belgen die zich aan een vastgoedtransactie waagt, daarvoor een vastgoedprofessioneel inschakelt.

Bron: BIV« Terug naar overzicht nieuwsitems